NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

7 juni: Symposium over vernieuwende onderwijsvormen

09 dec 2020Nieuws
7 juni: Symposium over vernieuwende onderwijsvormen

Het ‘Symposium onderwijs Kindergeneeskunde anno 2021 – vernieuwende onderwijsvormen’ is in verband met de coronamaatregelen verzet, van 11 januari 2021 naar 7 juni 2021. Zet de nieuwe datum vast in uw agenda. Vóór die tijd komt er een serie webinars over digitaal lesgeven in de kindergeneeskunde.

Vanaf januari 2021 start het vernieuwde onderwijs conform het innovatieve opleidingsplan TOP2020. De focus van het onderwijs voor aios verplaatst van ziekte-georiënteerd naar zieke-georiënteerd. Ook de vorm van het cursorisch onderwijs vernieuwen we: eenzijdige colleges zijn zó 1999! Maar hoe pak je dat aan?

Innovatieve onderwijsvormen
De NVK organiseert het symposium samen met de Denktank onderwijsvernieuwing TOP2020. De middag is geheel gewijd aan innovatieve onderwijsvormen voor het cursorisch onderwijs. Van digitaal onderwijs tot team-based learning: hoe houd je het informatief, interactief, spannend en vooral leuk?

In aanvulling op het 'live' symposium wordt in het eerste kwartaal van 2021 een serie webinars gepubliceerd over digitaal lesgeven in de kindergeneeskunde.

Symposium onderwijs Kindergeneeskunde anno 2021 –
vernieuwende onderwijsvormen

  • Wanneer? 7 juni 2021, van 13-18  uur
  • Locatie: Postiljon Hotel Bunnik (gratis parkeren en ov binnen 10 min. loopafstand.
  • Voor wie? Aios Kindergeneeskunde en kinderartsen die geïnteresseerd zijn in onderwijs.
  • Wat kost het? Kinderartsen betalen een eigen bijdrage, voor aios is het gratis
  • Accreditatie: in aanvraag voor het symposium en de webinars

Informatie over inschrijving volgt later. Uiteraard kan het fysieke symposium alleen plaatsvinden als de coronamaatregelen dat toelaten.