NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Kindergeneeskunde in het nieuws

16 feb 2023Nieuws
Kindergeneeskunde in het nieuws

De Volkskrant meldt afgelopen woensdag dat de overlevingskansen van kinderen met kanker beduidend hoger liggen dan 30 jaar geleden. Van alle kinderen in Nederland is 83 procent nog in leven vijf jaar na de diagnose kanker. Dertig jaar geleden was dat met 73 procent beduidend lager, aldus de Volkskrant. De krant baseert zich op cijfers die het Integraal Kanker Centrum Nederland (IKNL) afgelopen week publiceerde.

>> Ga hier naar het artikel 

NVK-voorzitter en kinderarts Károly Illy geeft woensdag bij Nu.nl aan dat het einde van de RS-epidemie in zicht is. "De piek is achter de rug", aldus Illy. "Natuurlijk was de druk op de zorg hoog, maar er was geen sprake van verplaatsingen van patiënten naar het buitenland."

>> Ga hier naar het artikel

Kinderarts Inge Blokzijl-Boezema vertelt over Samen Beslissen bij Qruxx, het kennisplatform over passende zorg. Ze is werkzaam in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden en tevens ambassadeur van het Programma Uitkomstgerichte Zorg. Volgens Blokzijl-Boezema is ieder ziekenhuis bezig het wiel opnieuw uit te vinden. “Dat is niet nodig”, zegt ze. ”We moeten juist bij elkaar in de keuken kijken en van elkaar leren.”

>> Ga hier naar het artikel