NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Extra financiering gegevensuitwisseling geboortezorg

17 jun 2022Nieuws
Extra financiering gegevensuitwisseling geboortezorg

Het ministerie van VWS stelt extra financiering beschikbaar voor digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Dit betekent dat het landelijke programma VIPP Babyconnect en de regionale partnerschappen door kunnen gaan met de implementatie. De komende weken worden alle regionale partnerschappen en VSV’s die nog willen aansluiten persoonlijk of via (online) bijeenkomsten geïnformeerd.

Gegevensuitwisseling wordt in de geboortezorg en in de politiek steeds meer gezien als belangrijke voorwaarde voor betere samenwerking in de zorg. Peter Leeflang, MT-lid van de directie Curatieve Zorg van VWS: “VIPP Babyconnect heeft de afgelopen jaren samen met cliënten, zorgverleners, zorgorganisaties en onderzoekers de weg vrijgemaakt voor digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Regionale partnerschappen hebben hierin flinke stappen gezet en het is belangrijk dat ze hiervoor goed toegerust blijven. Daar horen ook de juiste financiële middelen bij. Uiteindelijk profiteren moeder en kind van die betere samenwerking tussen de professionals in de geboortezorg”.

Aanvragen
De financiering is bestemd voor de extra kosten voor de inrichting van digitale gegevensuitwisseling en voor het gebruik tot en met 2024. In die periode wordt vastgesteld wat de uiteindelijke kosten hiervan zijn en hoe die worden opgenomen in de reguliere zorgbekostiging. De regionale partnerschappen in de geboortezorg hebben nu tot medio juni 2024 de tijd om digitale gegevensuitwisseling te implementeren.

VSV's die nog niet deelnemen aan VIPP Babyconnect kunnen tot 31 maart 2023 aansluiten bij een van de bestaande regionale partnerschappen.

Informatie
Ga voor meer informatie naar https://babyconnect.org/ en https://www.dus-i.nl/subsidies/vipp-babyconnect of stuur een email naar info@carecodex.org