NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Nick Brown over Global Pediatric Highlights

20 sep 2021Nieuws
Nick Brown over Global Pediatric Highlights

De Britse kinderarts en epidemioloog Nick Brown sluit met zijn keynote lezing Global Pediatric Highlights - what has changed and what is new de eerste dag van het NVK Congres af. Om de smaak alvast te pakken te krijgen, ging Kinderarts & Samenleving met hem in gesprek over vijf grote thema’s en de impact daarvan op de gezondheid van kinderen wereldwijd.
Het klimaat verandert. Het wordt warmer en droger op aarde. Wat voor impact heeft dat op de algemene gezondheid van kinderen?

‘Gelukkig zijn er steeds minder klimaatontkenners. Vrijwel iedereen is doordrongen van het feit dat stijging van de temperatuur een verwoestend effect heeft. Dat zien we ook terug: (tropische) muggen zijn steeds vaker het hele jaar actief, er is een toename van virussen en besmettelijke ziekten bij dier en mens, voedselschaarste en ondervoeding dreigen omdat landbouw moeilijker wordt, en er is een verminderde toegang tot schoon drinkwater.
Allemaal hypothetische risicofactoren voor meer (besmettelijke) ziekten bij kinderen. Gelukkig zien we daar nog geen bewijs voor: so far, so good.’

>> Klik hier voor de PDF van het artikel
>> Klik hier voor de volledige Kinderarts & Samenleving (inloggen)